Select Page

Més enllà dels panegírics sobre la Muriel, dels comunicats pre i post mortem, de les declaracions perquè s’ha de fer, em sap greu que s’hagi mort. Des de la distància, ho reconec, doncs mai la vaig conèixer personalment.
Penso i no crec equivocar-me que era una bona persona.
I les bones persones són la sal de la terra.

Un accident. Els accidents són accidents per ser sobtats i impredictibles. No entraré en qui té la culpa perquè un accident, si ho és, no té dolo. No hi ha voluntat d’accidentar.

I per això em dol que carreguin sobre un col·lectiu al que pertanyo amb orgull, els biciclistes, causa major o càstig social.

Jo sóc lent. Camino lentament, penso amb lentitud (però amb certa eficàcia) i també vaig amb bicicleta lentament.
Tinc una edat i les grans velocitats no són aliats de confiança.
Diariament vaig a la feina i circulo per la vorera allà on els carrers són prou estrets perquè un cotxe no m’avanci a menys de un metre i mig de distància.
Malgrat que tinc humanitat alta i amb la meva bicicleta no superem els 130 kilos de pes, al meu voltant circulen embogits per una potència demoníaca estris i persones plens de gasolina amb més de 2000 kilos de massa en moviment.

Jo m’estimo. I no vull acabar a una cuneta estassat per un 4×4 que només serveix per portar les criatures al col·legi escampant milers de partícules cancerígenes a l’atmosfera.
Em mereixo , amb tota la modèstia que calgui, un final més alt.

Jo no vaig matar a la Muriel.
Cap biciclista va matar a la Muriel.
Cada any 7000 persones tenen una mort prematura a Catalunya per la contaminació de les ciutats.
Tots som la Muriel.
Bones persones.

O sigui que dispareu els vostres putos dards de CO2 allà on us plagui.

Jo sóc biciclista.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca